GK University - шаблон joomla Создание сайтов

Policlinica

Tehnica de radiologie digitala prezinta o serie de avantaje fata de radiologia conventionala clasica, dintre care, cea mai importanta o reprezinta calitatea imaginii radiologice. Imaginea radiologica ce ajunge la nivelul unui computer care este anexat aparatului radiografic digital poate sa fie prelucrata, astfel incat valoarea diagnostica este maxima.

Avantajele sunt reprezentate de rezolutia si contrastul exceptionale, expunerea la un nivel scazut de radiatii (care nu influenteaza calitatea radiografiei), timpul redus necesar obtinerii rezultatului investigatiei si posibilitatea stocarii si transferului mult mai rapid al imaginilor.

Imaginea radiologica poate fi prelucrata, astfel incat valoarea diagnostica este maximizata.

Printarea imaginilor radiografice pe filme astfel obtinute este net superioara filmelor radiografice conventionale / standard.

In tehnica de radiologie digitala, imaginea radiologica poate sa fie inregistrata pe un CD / DVD, poate sa fie trimisa prin email, astfel incat pentru pacient este mult mai usor sa transmita investigatiile radiodiagnostice medicului sau curant.

Radiologia

Radiologia este o ramura a medicinei care se ocupa cu examinarea corpului omenesc cu ajutorul razelor X si cu aplicarea lor in precizarea diagnosticului si in terapeutica unor boli.

O radiografie este o imagine fotografica obtinuta cu ajutorul acestor radiatii ionizante.

Pregatirea pacientului:

Majoritatea examinarilor radiologice nu necesita o pregatire prealabila specifica a pacientului.

O pregatire speciala este necesara in cadrul efectuarii unei urografii (investigatie cu substanta de contrast a sistemului reno-vezical).

Descrierea investigatiei:

Pacientul este rugat sa indeparteze materialele metalice care se pot suprapune pe zona de radiografiat, iar pentru o radiografie de calitate este necesara colaborarea cu tehnicianul radiolog (este vorba despre comenzile de inspir-expir, apnee sau tinerea respiratiei, pe care pacientul trebuie sa le execute in timpul efectuarii unei radiografii toracice).
Dupa caz si in functie de zona de interes pentru examinare, pacientul va efectua investigatia imbracat sumar.

Sistemele radiologice moderne dispun de sisteme de autocorecţie şi control prin care reduc la maximum expunerea pacientului la fasciculul de radiaţie X şi, de asemenea, limiteaza sever radiaţia X dispersata.

Radiografia digitala Siemens Multix Select DR.

- radiologia digital a inlocuit filmul radiologic clasic cu un senzor electronic.

- imaginea receptionata de senzor este transmisa catre un computer.

- cu ajutorul unui soft specializat imaginea poate fi prelucrata pana la cele mai mici detalii (contrast, luminozitate, zoom, claritate).

- imaginea obtinuta cu aparatura digitala are o claritate mult mai mare prin posibilitatea corectarii ulterioare achizitiei.

- timpul de examinare si de interpretare este mult mai scazut.

Furnizeaza imaginea in secunde, in loc de minute.

Se poate evalua imediat pozitionarea si calitatea imaginii inainte de a repozitiona pacientul.

Datorita design-ului robust, detectorul mobil poate fi plasat oriunde e nevoie de el – in masa sau pe ea, la fel de bine si la stativ folosind grila – fiind pregatit pentru achizitia imaginii in format portret sau peisaj (portrait sau landscape).

Aparatul permite examinarea pacientului in orice pozitie: in picioare, in decubit (culcat), sezand sau chiar in scaunul cu rotile.

Marimea detectorului de 35x43 asigura o acoperire optima atat pentru examinari generale cat si pentru examinari specifice.

Pentru examinari pediatrice grila antidifuzoare Bucky poate fi inlaturata in vederea reducerii dozei de radiatii.

Softul de imagine

Cu un singur click se selecteaza numele pacientului si zona de examinat. Sistemul selecteaza automat multipli parametrii de imagine pe baza cerintelor individuale pentru a imbunatati setarile si modul in care pot fi reproduse.

Procesarea imaginii este optimizata cu Diamond View Plus pentru examinarea unor zone sau organe specifice. Instrumentele /utilitatile avansate ajuta la vizualizarea detaliilor, fiind vizibil chiar si cel mai subtire os si tesut moale.

Programul poate arhiva pana la 10 000 de imagini.

Manevrabilitate
- Pentru examinarile la masa, detectorul poate fi sincronizat automat cu miscarile tubului
- Miscarea tubului in orice directie se face cu usurinta
- Detectorul are un maner pentru a putea fi transportat

Examinari:

Radiografie craniu
Radiografie sinusuri
Radiografie articulatie temporo-mandibulara
Radiografie hipofiza (Sa Turceasca)
Radiografia toracelui + radiografia pulmonara - pneumonii ± pleurezii, emfizem pulmonar, formatiuni tumorale, leziuni traumatice (fracturi costale, contuzii pulmonare, pneumotorax) etc.
Radiografia coloanei vertebrale - modificari ale coloanei vertebrale (scolioza, cifoza), traumatisme.
Radiografia membrelor si articulatiilor - fracturi, artroze, formatiuni tumorale etc.
Radiografia pelvisului- utila in diagnosticul coxartrozei, traumatisme, artrite, tumoriosoase.