O radiografie dentara este o imagine plana a dintilor obtinuta in urma expunerii zonei respective la radiatii X.
O astfel de radiografie este necesara medicului dentist pentru realizarea tratamentului stomatologic, ajutand la diagnosticarea corecta a cazului clinic si la elaborarea planului de interventie.

Program Radiografii Dentare

LUNI - SAMBATA

08.00-17.00

Ortopantomografia ( OPG ) este o reprezentare radiologica panoramica a caviatii orale, fiind o metoda de investigatie ce permite vizualizarea in ansamblu a dentitiei (tuturor dintilor) si a elementelor maxilo-faciale inconjuratoare (osul maxilar si mandibula, sinusul maxilar, articulatiile temporo mandibulare).

Aceasta radiografie furnizeaza medicului o imagine de ansamblu a situatiei clinice a pacientului si cuprinde ambele arcade dentare.
Momentul in care se efectueaza un OPG este de obicei la inceputul tratamentului, fiind foarte importanta pentru stabilirea unui diagnostic general corect. De multe ori sunt necesare radiografii retroalveolare, mai mici ca dimensiune dar care prezinta informatii mult mai detaliat.
Un OPG ( Ortopantomografia ) arata ca imaginea de mai jos.

OPG-ul reprezinta un pas inainte fata de radiografia conventionala, atat din punct de vedere al tehnicii cat si al ergonomiei filmul fotosensibil este inlocuit cu un senzor digitalde calitate inalta.
Radiografia panoramica asigura o inalta reproductibilitatea a rezultatelor si o inalta calitatea a imaginii radiologice. In plus, prin intermediul unui software specializat si algoritmi avansati de calcul, se obtine o imagine de inalta rezolutie.

Avantaje:

- Doza extrem de scazuta de radiatii
- Confort pentru pacienti.
- Inalta calitate si definitie a imaginii (ultra high definition).
- Sistem avansat de autofocus si reducere a vibratiilor-asigura o imagine fidela in orice conditii eliminand miscarea.
- Sistem avansat de reducere a artefactelor de imagine (metal artifact removal technology).
- Timp redus al manoperei. In mai putin de un minut obtinem o imagine de inalta calitate ce va intra automat in baza noastra de date fiind accesibila de oriunde din clinica.

La cerere vom printa imaginea pe un suport foto si va putem trimite prin e-mail imaginea in format digital high-definition, obtinand astfel un cost scazut, atat pentru medici cat si pentru pacienti.

Policlinica Dorna Medical are in dotare echipamenul Fona Art Plus Pan (XDG).

 

 

 

Pret radiografie panoramica

60 Ron

Radiografie dentara retroalveolara - imaginea radiologica prezinta doar cativa dinti de pe arcada dentara.
Este un tip de radiografie ce ofera informatii precise dar pentru zone limitate ale cavitatii orale. Acest tip de radiografie dentara este indicata in afectiuni dentare solitare ca de exemplu in cazul leziunilor carioase sau pentru verificarea unui tratament.
Pacientului i se ataseaza de dinti un mic suport ce cuprinde si filmul radiologic dentar. Asistenta de radiologie dentara roaga pacientul sa stea nemiscat cateva secunde, atat cat este necesar ca pe film sa se inregistreze imaginea radiologica. Acel filmul se scaneaza si se prelucreaza digital astfel se obtin informatii detaliate.
O radiografie retroalveolara arata ca imaginile de mai jos.

Aparatul FONA XDG realizeaza radiografii retroalveolare care ofera cea mai fidela imagine în incidenta izometrica si ortoradiala, pentru examinarea detaliilor de structura dentoalveolara si a proceselor patologice ce se pot gasi la acest nivel.


 

Pret radiografie retroalveolara

25 Ron / o expunere

35 Ron / doua expuneri

 

Indicatii:

-timp scurt de expunere

-doza minima de iradiere

-posibilitatea prelucrarii imaginii in tesut fin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Laboratoare Analize Medicale


Centre Imagistica Medicala


Certificari - Acreditari     

SR EN ISO 15189 acreditat de catre Asociatia de Acreditare din Romania RENAR cu certificatul nr. LM001.